Het leven gaat door – Corona blog

Het leven gaat door – Corona blog

Er was geen plan om op deze site nog een blogbericht te zetten dat met gezondheid te maken had. Maar toen begon een virus over de wereld te reizen en veranderde het leven voor miljarden mensen op deze aardbol in een paar maanden tijd – en niet door het virus. Een van de duizend aspecten die veranderd is: als je voorheen kritiek had op een officiële instantie en op beleid dat door die instantie gevoerd werd, dan was je kritisch, of lastig, of links, of rechts. Nu word je tot de categorie complotdenkers gerekend of ronduit geclassificeerd als iemand die geen verstandelijke vermogens heeft (en dat is een belediging voor mensen met een verstandelijke beperking).
Ik ben te nuchter voor complottheorieën. Als er sprake is van een wereldwijd plan waarbij de bevolking aller landen in een slavernij wordt gedwongen, dan kan ik hooguit zeggen: ik zat niet aan de tafel met de figuren die dit plan opstelden. Er is geen direct bewijs en ik heb geen zin in speculaties. Maar er zijn wel veel te veel dingen die ‘raar’ zijn en die ernstige schade toebrengen. Ik ga geen uitputtende lijst opstellen, maar lees maar even mee.

 • Op verschillende plekken op de wereld komen artsen er achter dat een eenvoudige combinatie van hydroxychloroquine, azitromycine en zink gedurende 4 dagen toegepast, patiënten die positief getest zijn op het coronavirus die de eerste verschijnselen van COVID-19 hebben, genezen. Genezen. Die artsen (Didier Raoult, Zelenko) spelen dat aan elkaar door en publiceren er over in vakliteratuur. Overal ter wereld worden deze artsen teruggefloten; ze krijgen opdracht dit protocol niet langer voor te schrijven en de toegang tot deze middelen (met name hydroxychloroquine) wordt hen ontzegd. Enerzijds zijn er landen die het middel in grote getale inslaan, en hun bevolking er mee behandelen (met goede resultaten); anderzijds halen andere landen het uit de actieve roulatie bij artsen. Wat betekent dat voor de duizenden die al gestorven zijn en nog dood gaan? In Nederland is huisarts Rob Elens het boegbeeld voor dit protocol. Dat er een manier is om dit virus in het vroege stadium te behandelen en te genezen en dat dit verboden wordt, is raar. Het wordt nog vreemder als er vervolgens in de media een campagne ontstaat met foutieve informatie over dat middel en de artsen in kwestie door het slijk gehaald worden.
 • Op verschillende plekken in de wereld vaardigen de regeringen noodwetten uit. Noodwetten die een ernstige inbreuk maken op fundamentele grondrechten van burgers. Zoals het recht op samenkomst, het recht op demonstratie etc. In tijden van een pandemie zou dit te rechtvaardigen zijn. Maar er is geen pandemie. Daarover verderop meer. Maar wat het verbazingwekkende is, is dat deze noodwetten er allemaal binnen enkele dagen zijn. Zo nam de Britse regering noodwetten aan in een document dat (uitgeprint) 358 pagina’s beslaat. En dat in een paar dagen tijd werd opgesteld. Dat kan menselijkerwijs (en juridischerwijs) helemaal niet. Héél raar dus.
 • De Nederlandse regering bestempelt op zondagavond 15 maart bij het afkondigen van de lockdown van het ene op het andere moment 17 miljoen Nederlanders tot ‘besmettelijk’ en ‘geestelijk niet in staat zelfstandig beslissingen te nemen’. Dat is raar. Je bent pas besmet en besmettelijk als je daadwerkelijk besmet bent met het virus. Tot die tijd ben je gezond. En je bent niet gek totdat het tegendeel bewezen is, je bent een verstandige volwassene.
 • Overal ter wereld nemen regeringen een tactiek over (lockdown) van een land (China) dat een totalitair regime heeft. Raar, temeer daar er in elk land brandhaarden van infectie zijn en je als regering prima gebiedsgewijs tot afsluitingen kunt overgaan. Kijk je bovendien naar de overeenkomsten tussen Wuhan, Lombardije, New York en Zuid-oost Brabant/Limburg (wat ik eind maart al deed), dan zie je één terugkerend fenomeen: een slechte luchtkwaliteit, veroorzaakt door industrie en intensieve veeteelt. En wat zegt het RIVM? Het kan jaren duren voordat we dat onderzocht hebben. En wel binnen 1 tot 3 weken noodwetten hebben klaarliggen die er door een slapend parlement gejaagd worden.
 • Overal ter wereld krijgen ziekenhuizen aanvankelijk hetzelfde protocol opgedragen om patiënten te behandelen: in slaap brengen, intuberen en beademen. En dat dient te gebeuren op een intensive care (IC) en omdat er zoveel patiënten zijn, moet de capaciteit van die ICs flink opgehoogd worden. Maar ook bij deze tweede fase van het ziekteproces trekken artsen aan de bel en geven die aan dat dit niet de goede methode is. In de tweede fase waarin de virusload toeneemt, treedt er namelijk een vorm van longtrombose op, met bloedklonters in o.a. longen en andere organen. Van buitenaf geforceerd beademen perst de bloedklonters dieper de longblaasjes in, met dodelijke gevolgen. Sta maar eens even stil wat dit voor de eerste duizenden mensen op de ICs hebben betekend. Vooral omdat inderdaad meer dan 80% op de ICs het niet overleefd heeft. Dit geheel is niet zozeer raar als wel moorddadig.
 • De zogenaamde ‘main stream media’, in Nederland de NOS, de grote kranten als Telegraaf, Trouw, Volkskrant, AD, en de grote publieke tv-zenders zouden verschillende kanten van een verhaal moeten laten zien. Maar ze zijn sinds half maart eensgezind in napapegaaien wat de combi kabinet/RIVM/OMT verordonneert. Een tegengeluid is niet meer te vinden, op enkele filosofisch getinte stukken na. En ze bezondigen zich ronduit aan geschiedvervalsende artikelen. Zo las ik in het Eindhovens Dagblad dat er voordat de coronacrisis uitbrak er vrijwel geen wachtlijsten waren in de zorg. Pardon?
 • De angstzaaierij die tot op de dag van vandaag wordt volgehouden door beleidsmakers en media vindt geen grond in de cijfers zelf, maar hebben wel een gigantische impact op de burgers. Kijk naar het onderstaande plaatje van 25 mei jl.

 

 

 

 

 

 

Er is 1 persoon aan COVID-19 overleden in de leeftijdcategorie 0 tot 20 jaar…en alle scholen moesten dicht.
Er zijn 13 mensen overleden in de categorie 20 tot 40 jaar….en alle horeca, sportscholen, theaters, festivals etc etc moesten dicht.
Er zijn 168 mensen overleden in de categorie 40 tot 60 jaar….en alle kantoren moesten dicht en mensen moesten thuis werken.

Maar als we geen lockdown hadden gehad, was het wel veel erger geweest, hoor ik sommigen nu zeggen. Helaas! In landen waar er geen lockdown is geweest of waar mensen niets van een lockdown konden invoeren omdat ze in gebieden woonden waar dit fysiek niet mogelijk was (grote delen van Afrika, vluchtelingenkampen etc.) zijn er geen uitbraken geweest. Zelfs met een lockdown scoort Nederland slecht op wereldschaal.
En dat heeft allemaal helemaal niks te maken met wel of geen lockdown of wel of geen 1.5 meter maatregelen. Het heeft allemaal te maken met opgesloten zitten in dichte ruimten zonder (goede) ventilatie. Iets wat Maurice de Hond al 7 (zeven!) weken aantoont met steeds meer wetenschappelijk onderzoek.
Over de hele wereld wordt volgehouden dat we te maken hebben met een pandemie. Maar de cijfers, hoe vervormd ook omdat er inmiddels ook steeds meer bewijzen zijn dat de cijfers bewust vervalst worden, geven aan dat er hier sprake is van een ziekte die veel minder slachtoffers vergt dan de eerste de beste seizoensgriep. Iedere keer krijg je te horen dat je het vooral niet mag vergelijken met een griep (influenza) maar het heeft er gewoon veel overeenkomsten mee. Hier in Nederland betekent dat bijvoorbeeld dat als het niet tot de hele bevolking doordringt dat de verspreiding van het virus optreedt in dichte ruimtes met slechte ventilatie, we weer een stijging kunnen gaan verwachten in september/oktober (afhankelijk van de mooie buitentemperatuur). Momenteel zijn er minder dan 360.000 mensen wereldwijd overleden aan COVID-19. Een fractie van het aantal mensen dat dit jaar alleen al is overleden aan HIV alleen, of tuberculose alleen en nog een paar besmettelijke ziekten. De voorspelling is dat er aan HIV dit jaar iets onder de 500.000 doden zullen vallen. Staan daar de kranten vol van?

 • Burgers die in de angst/paniek blijven, refereren nog altijd aan de situatie in Italië. Die beelden, plus het rapport van het Imperial College in London waar nu brandhout van wordt gemaakt, gijzelen mensen nog steeds in de bakerpraatjes van het kabinet. Laten we dan eens goed kijken naar de achtergrond van die cijfers. In Italië zijn tot op heden ruim 33.000 doden gevallen. Het eerste rapport van de Italiaanse versie van het RIVM gaf aan dat bijna 99% van deze doden al een onderliggende conditie hadden. Met andere woorden: als al deze mensen dit jaar waren gestorven maar dan aan 10 verschillende ziekten (kanker, hart- en vaatziekten e.d.) dan had geen haan er naar gekraaid, maar komt er een extra complicatie bij in de vorm van een virusinfectie, dan schreeuwt iedereen moord en brand. In Lombardije (de zwaarst getroffen regio) sterven elk jaar bijna 100.000 mensen. Als er nu in de eerste vier maanden van dit jaar 25.000 mensen daar sterven, kun je toch nauwelijks van oversterfte spreken. Maar als deze mensen dus normaal niet of nauwelijks op de IC terechtkomen, en nu komt een heel fors deel wél, dan valt dit veel meer op. Zeker als er camera’s op staan.
 • De 1.5 meter maatregelen die op iedere hoek van de straat en in elke winkel door de strot geduwd moeten worden bij de bevolking, kennen geen enkele wetenschappelijke onderbouwing. Ik daag jou, lezer, uit om te zoeken naar bewijs in een medisch tijdschrift dat aangeeft dat dit coronavirus zich netjes binnen een 1.5 meter verspreiding houdt. Je kunt het niet vinden. In andere landen worden andere maatvoeringen aangehouden, 1 meter, 2 meter, 6 meter. Steek maar een natte vinger op en je komt met een afstand. Wat denk je, legt een virus precies 1.30 meter af van de ene persoon naar de andere? En kun je niet besmet raken als je je keurig aan die 1.5 meter houdt? Dan heb je in het laatste geval pech, zoals kerkgangers in diverse Amerikaanse steden al hebben ondervonden. Ze hielden zich keurig aan een afstand en allerlei hygiënische maatregelen maar zaten in een potdichte ruimte en gingen besmet naar huis.
  Buitenshuis vinden er geen besmettingen plaats en de maatregelen op de terrassen in de horeca zijn je reinste flauwekul. Ook een minister Grapperhaus die met een meetlint op een toegangsweg naar het strand staat, heeft zich voor de toekomst onsterfelijk belachelijk gemaakt.
  Over ministers gesproken. Vraagt iemand zich wel eens af hoe het met Bruno Bruins is? Onze voormalige minister van Volksgezondheid trad opeens af vanwege ‘oververmoeidheid’. Goh, laten andere ministers met gezondheidsproblemen en toch ook een belangrijke portefeuille nou altijd tijdelijk vervangen worden. Maar hij gaat door de zijdeur af.
  En wat te denken van de huidige minister Hugo de Jonge? Vaccinatie is het enige dat helpt, volgens hem. Sterke uitspraak, als er nog geen vaccin is, of zou zijn.
  Het zou me niet verbazen als er niet alleen rechtszaken gevoerd gaan worden en mensen als Rutte, De Jonge en Van Dissel persoonlijk aansprakelijk gesteld gaan worden met zelfs ‘dood door schuld’ als aanklacht, maar dat Bruins dit voorvoeld heeft.Steeds meer mensen zien overigens de absurditeit van de maatregelen in. Horeca open, maar sportscholen niet? Wel met iemand uit je eigen huishouden in de auto, maar niet met je vader of moeder? Afstand houden in de supermarkt terwijl dat in geen enkel gangpad te realiseren valt? Vanaf juni met een mondkapje in het OV, terwijl het een niet-werkend mondkapje moet zijn? Je zou er permanent in een lachstuip van schieten, als het niet zulke ernstige consequenties had voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid van miljoenen mensen. Inmiddels zijn er gelukkig honderden artsen in de VS en eveneens in Duitsland die oproepen tot een einde van de lockdown vanwege de gruwelijke gevolgen van de maatregelen.

En daarom reageer ik fel op de diverse platforms en schrijf ik dit eerste blogbericht. Ik heb mijn verstandelijke vermogens nog steeds perfect op een rijtje en er hoeft niemand tegen mij te zeggen dat ie door de bomen het bos niet meer ziet. De verdeel-en-heers flauwekul van dit conglomeraat (kabinet, RIVM, OMT) wordt volledig doorzien door o.a. 100.000 mensen in de Facebookgroep Nee tegen 1.5 meter.
Ik doorzie ook dat de idiotrie alleen nog werkt omdat mensen in een angst blijven zitten, dagelijks gevoed door het conglomeraat en de media. Angst voor de eigen sterfelijkheid en angst voor de bedreiging van het eigen levensonderhoud. Want reken maar dat er heel wat ondernemers en werknemers zijn die hun mond houden omdat ze bang zijn dat ze anders geen brood meer op de plank hebben. Ik daag lezers ook uit het ziekenhuis in de buurt binnen te stappen en ronduit de vraag te stellen hoe erg het allemaal is. Ik heb het gedaan en artsen en verpleegkundigen maakten mij goed duidelijk dat er geen sprake is van een crisis maar dat iedereen opdracht heeft om mee te doen met oplichting. En ik woon in een regio dat zwaar getroffen was.
Tja, ik ben niet bang voor mijn eigen dood en als ik geen dak boven mijn hoofd heb en geen eten en niks om me aan vast te houden, heb ik de zuiverheid van mijn eigen hart.
En verder volg ik mensen als Karel van Wolferen, Kees van der Pijl, Ab Gietelink, Vernon Coleman en andere ‘oudere mannen in een stoel’.

Het leven gaat door, de vogels fluiten, de kat spint, en wij mensen zijn wakker of niet.

Eén gedachte over “Het leven gaat door – Corona blog

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.