Over Wanda

Over Wanda

Over de auteur

Wanda van Koeveringe-Sluyter (1966) kreeg in januari 2016 de diagnose borstkanker. Ze was daarmee één van de 17.000 vrouwen in Nederland die dat jaar de diagnose kreeg. De combinatie in haar achtergrond (filosoof, zenleraar, Ayurvedisch massagetherapeut en webredacteur) bleek goed van pas te komen toen ze begon te vragen naar de oorzaken van borstkanker en wat je zelf kunt doen. Haar onderzoek mondde uit in het boek Geen Brave Borst, een gids voor zelfzorg bij borstkanker.

In oktober 2018, enkele weken na publicatie van haar boek, bleek de pijn in haar rug een tumor te zijn in de 7e thoracale wervel. Daarop volgde de diagnose ‘uitgezaaid’. Na een reeks bestralingen om de tumor te verminderen en een korte periode anti-hormonale medicatie, besloot ze af te zien van verdere reguliere behandelingen en haar genezing op eigen kracht te doen. Vier maanden later was ze kankervrij.

Het is nu juli 2023, 5 jaar later, en het gaat goed. Zonder reguliere medicijnen, energiek en met een gezonde skepsis richting artsen en de farmaceutische (kanker)industrie. En nog steeds kankervrij. Velen zouden ditzelfde kunnen ervaren..