Over Wanda

Over Wanda

Over de auteur

Wanda van Koeveringe-Sluyter (1966) kreeg in januari 2016 de diagnose borstkanker. Ze was daarmee één van de 17.000 vrouwen in Nederland die dat jaar de diagnose kreeg. De combinatie in haar achtergrond (filosoof, zenleraar, Ayurvedisch massagetherapeut en webredacteur) bleek goed van pas te komen toen ze begon te vragen naar de oorzaken van borstkanker en wat je zelf kunt doen. Haar onderzoek mondde uit in dit boek, een gids voor zelfzorg bij borstkanker. Tien maanden na haar borstverwijderende operaties en leefstijlaanpassingen liep ze haar eerste halve marathon.

In oktober 2018, enkele weken na publicatie van haar boek, bleek de pijn in haar rug een tumor te zijn in de 7e thoracale wervel. Daarop volgde de diagnose ‘uitgezaaid’. Een maand later, na een reeks bestralingen en enkele complementaire behandelingen, begon het herstel. November 2019 markeert 1 jaar zonder (zichtbare) kanker. Progressievrij? Remissie?

Het is nu oktober 2022 en het gaat goed. Zonder reguliere medicijnen, energiek en met een gezonde skepsis richting artsen en de farmaceutische industrie.